Bio

DSC_0541Start  Voor Echte Mannen begint alles midden jaren ’70, in de groeistad Zoetermeer. In de tweede klas middelbare school komen Robert Magdelijns (Echte Man 1) en Chris Bernasco (Echte Man 2) naast elkaar te zitten bij wiskunde. Een half jaar later spelen ze met de band Séance thuis op de oprit, met een Solina huiskamerorgel en een krakkemikkige gitaarversterker voor de andere kinderen in de buurt.

Havana Ice

Havana Ice

In de volgende dertig jaar blijven ze met een paar onderbrekingen steeds samen muziek maken in verschillende bands; vanaf 2005 als het duo R&C met zelfgeschreven Engelstalige popnummers.

DSC_0284In de ochtend van 12 september 2008, in de trein tussen Groningen en Amersfoort, besluiten ze voortaan in het Nederlands te zingen. Want als je echt iets wilt zeggen gaat er niets boven je moerstaal. Dat is het begin van Echte Mannen: een opnameduo met eigenzinnige liedjes. Inspiratiebronnen: Bob Dylan, Spinvis, JJ Cale, Daniël Lohues, Steely Dan, Wilco en nog veel meer.

Cd’s  In 2011 verschijnt Alles wat ik wil. Authentiek analoog opgenomen op vier sporen. In 2013 volgt Cowboy voor een week. Digitaal opgenomen op 16 sporen, net als opvolger Indianenverhalen (2016).

Optredens  Muziek opnemen in een man cave is wel iets voor Echte Mannen. Maar een liedje gaat pas echt leven op een podium. Daarom wordt Echte Mannen in 2012 versterkt met drummer Michel Scholten en in 2018 met toetsenist Frank Oeben. In 2019 gaat Echte Mannen als trio verder.

IMG_1490Echte Man 1  Robert Magdelijns (1962, Den Haag, zang/gitaar/bas): ‘Als ik m’n gitaar omhang vergeet ik alles. Soms kijk ik daarna om me heen en merk dat het alweer ochtend is.’

IMG_1455Echte Man 2  Chris Bernasco (1963, Terborg, zang/gitaar/bas/mondharmonica): ‘Ik zit vaak gewoon wat met m’n gitaar te klooien. Soms komt er toch iets moois uit.’

IMG_1493

Echte Man 3  Frank Oeben (1979, Utrecht, toetsen/zang/gitaar/cajón/loop station/kazoo): ‘Vereerd om als “Echte Man” al mijn instrumenten in te mogen zetten om de mooie liedjes van achtergrond, bodem of vulling te voorzien.’

Meer informatie? Bel Chris op 06 – 38 28 96 86 of mail bernascoc@gmail.com.