Bio

DSC_0541Start  Voor Echte Mannen begint alles midden jaren ’70, in de groeistad Zoetermeer. In de tweede klas middelbare school komen Robert Magdelijns (Echte Man 1) en Chris Bernasco (Echte Man 2) naast elkaar te zitten bij wiskunde. Een half jaar later spelen ze met de band Séance thuis op de oprit, met een Solina huiskamerorgel en een krakkemikkige gitaarversterker voor de andere kinderen in de buurt.

Havana Ice

Havana Ice

Vervolg  In de volgende dertig jaar blijven ze met een paar onderbrekingen steeds samen muziek maken in verschillende bands; vanaf 2005 als het duo R&C met zelfgeschreven Engelstalige popnummers.

DSC_0284Moerstaal  In de ochtend van 12 september 2008, in de trein tussen Groningen en Amersfoort, besluiten ze voortaan in het Nederlands te zingen. Want als je echt iets wilt zeggen gaat er niets boven je moerstaal. Dat is het begin van Echte Mannen: een opnameduo met eigenzinnige liedjes. Inspiratiebronnen: Bob Dylan, Spinvis, JJ Cale, Daniël Lohues, Steely Dan, Wilco en nog veel meer.

Cd’s  In 2011 verschijnt Alles wat ik wil. Authentiek analoog opgenomen op vier sporen. Elf pakkende songs over afscheid en avonturen. In 2013 volgt Cowboy voor een week. Digitaal opgenomen op 16 sporen. Twaalf liedjes over hartzeer en de tijdgeest. In november 2016 komt de cd Indianenverhalen uit. Titel spreekt voor zich.

Optredens  Muziek opnemen in een man cave is wel iets voor Echte Mannen. Maar een liedje gaat pas echt leven op een podium. Daarom wordt Echte Mannen in 2012 versterkt met drummer Michel Scholten en in 2018 met toetsenist Frank Oeben. In 2019 gaat Echte Mannen als trio verder.

IMAG0144Echte Man 1  Robert Magdelijns (1962, Den Haag, zang/gitaar/bas): ‘Als ik m’n gitaar omhang vergeet ik alles. Soms kijk ik daarna om me heen en merk dat het alweer ochtend is. Dan ga ik maar naar m’n werk.’

foto Chris BernascoEchte Man 2  Chris Bernasco (1963, Terborg, zang/gitaar/bas): ‘Ik zit vaak gewoon wat met woorden en met m’n gitaar te klooien. Vaak lijkt het nergens naar, maar soms komt er toch iets moois uit.

Frank Oeben low res

Echte Man 3 Frank Oeben (1979, Utrecht, toetsen/zang/gitaar/cajón/loop station): ‘Vereerd om als “Echte Man” mijn oude liefde, de toetsen, weer te bespelen na jaren afgedwaald te zijn naar andere instrumenten. Heerlijk om de mooie liedjes van achtergrond, bodem of vulling te voorzien.’

Meer informatie? Bel 06 – 38 28 96 86 of mail bernascoc@gmail.com.